{ "type": "gtmStart" }

WMF bıçaklar. Ömürlük bir aşk

Bıçak, mutfaktaki en önemli gereçtir. WMF ürün yelpazesi, birçok farklı türde bıçaktan ve çeşitli gıda türleri için farklı seriden oluşur. Kendi bıçak bloğunuzda ne kadar geniş bir seçeneğe sahip olacağınız tabii ki sizin zevkinize bağlıdır. Fakat büyük bir mutfak bıçağı her mutfakta bulunması gereken bir yardımcıdır.

Düzenli bir mutfak için bıçaklar.

Her amaç için mükemmel bir bıçak vardır. Hangi bıçaklara ihtiyaç duyduğunuz, tercihlerinize ve kullanım sıklığına bağlıdır. Fakat masat ve uygun kesme tahtaları, her mutfakta ihtiyaç duyulan öğelerdir.


WMF

Temel set.

Sebze bıçağı küçüktür, sağlamdır ve kolay tutulur. Kısa ve kullanışlı bıçağı meyve, sebze ve mantar soymak ve kesmek için idealdir.

Şef bıçağı et, balık ve sebzeleri profesyonel bir şekilde doğrar. Bu geniş ve güçlü bıçağı yeşillik ve kuruyemiş doğramak için de kullanabilirsiniz. Bıçağın geniş kısmı her şeyi düzleştirebilir. Kızartma tavasına girdiğinde zaten ince olan şnitzeli bile. Bıçağı korumak için gıdaları kesme tahtasından alırken daima bıçağın sırt kısmını kullanın.

WMF
Ekmek bıçağı, uzun ve güçlü yüzeyiyle ekmeğin sert kabuğunu yararak taze ekmeği düzgün dilimlere ayırır. Çift sıra tırtıklı kenar, WMF bıçaklarına özgüdür. Ekmek bıçağıyla yumuşak meyveleri bile ezmeden kesebilmenizi sağlar.

Amatör aşçılar için.

Çok amaçlı bıçaklar ve oyma bıçakları; yeşillik, meyve ve sebzeleri soymaya, kesmeye ve hazırlamaya yardımcı olan kısa bıçaklardır. Sivri bıçağın uzun uç kısmı, her türlü ete derin kesikler atabilir.

"Bıçağı her elinizde tutuşunuzda keyif almalısınız."

Markus Jüngert, WMF Group Gastronomi Bölümü Başkanı

Çok amaçlı bıçaklar ve oyma bıçakları; yeşillik, meyve ve sebzeleri soymaya, kesmeye ve hazırlamaya yardımcı olan kısa bıçaklardır. Sivri bıçağın uzun uç kısmı, her türlü ete derin kesikler atabilir.

Et ve fileto bıçakları, balık filetolarından deri ve kılçıkları ayırmanıza ve büyük et parçalarını ve rostoları porsiyonlara ayırmanıza imkan tanıyan son derece keskin ve esnek bıçaklardır. 

Sıyırma bıçağı, et ve balık kesme konusunda gerçek bir uzmandır. İnce bıçağı, kemik ve sinirler boyunca rahatça kayabileceği kadar esnektir.

"Bıçağı her elinizde tutuşunuzda keyif almalısınız."

Markus Jüngert, WMF Group Gastronomi Bölümü Başkanı

Tutkulu aşçılar ve sıra dışı olanı sevenler için.

Santoku bıçağı et, balık, sebze ve yeşillikleri keser ve doğrar. İnanılmaz keskinlikteki bu Japon bıçağı, şef bıçağına kıyasla çok daha geniştir ve fazla kavisli değildir. Kesme sırasında tüm bıçak hafif basınçla kullanılır.